Friday 27 September 2013

Ανοιχτή επιστολή-ερώτηση προς τα ΕΛΤΑ για την εξωφρενική αύξηση των τιμών.



 Την επιστολή αυτή την έστειλα επτά ημέρες μετά την επιβολή του νέου τιμοκαταλόγου, σε διάφορες υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, στις αρχές Σεπτεμβρίου.  Έλαβα μιά τυπική ειδοποίηση ότι παρέλαβαν την επιστολή, αλλά όχι απάντηση. Επειδή το θέμα μας αφορά όλους και ίσως μια μόνον επιστολή διαμαρτυρίας να μην τους θορύβησε αρκετά, παρακαλώ όποιος μπορεί, μέσω της σελίδας των ΕΛΤΑ (www.elta.gr) ας στείλει και αυτός μία επιστολή. Ίσως με 100.000 επιστολές να καταλάβουν τι ζημιά έχουν κάνει οδηγώντας σαφώς τα ΕΛΤΑ να γίνουν ελλειμματική επιχείρηση και το επόμενο θύμα στις ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση. 


Αγαπητή/έ κυρία/ε,

Προχθές με μεγάλη μου κατάπληξη έστειλα για πρώτη φορά γράμματα και μικροδέματα στο εξωτερικό με τις νέες τιμές.

Θέλω να παρατηρήσω τα εξής:

1.Οι αυξήσεις στον νέο τιμοκατάλογο είναι υπερβολικές. Για το απλό γράμμα φτάνει το 18%!

2.Οι υποδιαιρέσεις για τα μεγάλα και τα ακανόνιστα μειώθηκαν και με αυτόν τον τρόπο η αύξηση για κάποιες επιστολές και μικροδέματα αυξήθηκαν σαφώς  100%!

3.Ως παραλήπτης γραμμάτων, διαπιστώνω ότι υπεύθυνοι για την μεγάλη αργοπορία στην παράδοση επιστολών και δεμάτων, απλών και συστημένων, είναι τα Ελληνικά ταχυδρομεία. Είναι δυνατόν να κάνει 2 μέρες από την Αμερική/Ευρώπη κα επτά από τα Σπάτα/Κρυονέρι; 

Σε μία Ελλάδα που χειμάζεται από την ανεργία έρχεται το ταχυδρομείο να επιβάλλει και την απομόνωση με τις νέες τιμές. Κάθε ελπίδα για εξαγωγές χάνεται, επειδή με τα αυξημένα ταχυδρομικά τα προϊόντα γίνονται  μη ανταγωνιστικά. 
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί μέσα σε αυτό το κλίμα ανόητων αποκρατικοποιήσεων που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, έρχονται τα ΕΛΤΑ με αυτή την κίνηση για να δώσουν τροφή στους υπέρμαχους των ιδιωτικοποιήσεων.

Θα σας παρακαλούσα να αναθεωρήστε αμέσως τον τιμοκατάλογο, επαναφέροντας αρχικά τις υποδιαιρέσεις  στα μεγάλα και ακανόνιστα και μειώνοντας τις τιμές. 

Με εκτίμηση
Βασίλης Γόνης




Ενημέρωση 1 Οκτωβρίου 2013

Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, σήμερα έλαβα μιά επιστολή από τα ΕΛΤΑ, όπου ανακοινώνουν ότι αποφασίστηκε η επαναφορά 2 εκ των υποδιαιρέσεων βάρους που είχαν αφαιρεθεί,  καθώς και κάποιων άλλων "προωθητικών δράσεων" για   να "βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να εναρμονιστούν σταδιακά στις νέες τιμολογιακές ρυθμίσεις".
Παρότι δεν υπήρξε επιστροφή στον παλιό τιμοκατάλογο και οι υπόλοιπες ενέργειες είναι για να βοηθήσουν να εναρμονιστούμε εμείς στις νέες τιμές, επανέφεραν τουλάχιστον 2 κατηγορίες βάρους.

Το γεγονός ότι απάντησαν ήταν η πιό  θετική εξέλιξη όλων.

Απλώς αναρωτιέμαι εάν όλα αυτά δεν είναι παρά ο τρόπος με τον οποίο περνάει η κυβέρνηση τα τελευταία 4 χρόνια όλα τα άσχημα, ανακοινώνοντας κάτι κατάφωρα άδικο-στα όρια του παραλόγου- ώστε μετά να ανακοινώσει κάτι πιό ήπιο και να θεωρούν όλοι ότι κέρδισαν...




No comments:

Post a Comment